Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Βουνό ή θάλασσα; Ή μήπως και τα δύο;


True story: Ίσως να είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που βιώνουν την εργασιακή τρέλα εδώ και καιρό και έχεις ήδη αρχίσει να πιστεύεις ότι κάτι δεν κάνεις σωστά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! 
Μπορεί ακόμα να νιώθεις ότι δεν έχεις επιλογές ή χρόνο για να κάνεις αυτά που θα ήθελες. Ή μήπως όταν έχουμε χρόνο κάνουμε πάντα τα ίδια πράγματα;

Ίσως έχει έρθει η ώρα να αλλάξεις πορεία. Στο τέρμα της οδού Γεννηματά στην Άνω Γλυφάδα ξεκινά μία διαδρομή στον Υμηττό με πολλούς προορισμούς ανάλογα με τις αντοχές σου, όμως πάντα με θέα τη θάλασσα!

Κάπως έτσι ξεκινάμε...


Στην αρχή της διαδρομής θα δεις αυτό το μικρό δρομάκι στο οποίο αν πας απόγευμα θα βρεις αρκετό κόσμο, με σκυλιά, παιδιά κτλ.  Εκεί που τελειώνει, ξεκινάει μία μεγάλη ανηφόρα η οποία είναι πολύ πιθανόν να σε αποθαρρύνει όμως όπως όλα τα καλά σε αυτή τη ζωή θα σε ανταμείψει αργότερα όταν στρίβοντας δεξιά θα δεις αυτό...




Αν συνεχίσεις για 1,5 - 2 ώρες περίπου (ανάλογα με το ρυθμό) θα βγεις στο γνωστό Πανόραμα Βούλας όμως μέσα από μία διαδρομή που θα σε κάνει να σκεφτείς αλλιώς. Μέχρι εκείνο το σημείο μπορείς να πας και με ποδήλατο. Σε αυτή την περίπτωση, στο τέλος της διαδρομής και αν θες να το πας ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να πας και για μπάνιο στη Βουλιαγμένη ή το Καβούρι, μία κατηφόρα είναι! Για το γυρισμό να λάβεις τα μέτρα σου!

Για τους πιο αθλητικούς τύπους υπάρχει μία μεγαλύτερη διαδρομή η οποία οδηγεί περιμετρικά στη πίσω πλευρά του βουνού όπου το σκηνικό είναι λίγο διαφορετικό και με περισσότερο πράσινο, δηλαδή κάπως έτσι..




Ωστόσο, αν διαλέξεις αυτή τη διαδρομή θα πρέπει να προετοιμαστείς κάπως γιατί θα διαρκέσει περισσότερο από 3 ώρες (μέχρι κάποιο σημείο). Δεν είναι τόσο φοβερό όσο ακούγεται, αρκεί να υπάρχει καλή παρέα. Μια καλή ιδέα είναι να πάρεις ένα μικρό σακιδιάκι, με φρούτα, νερό, μπισκότα και ότι άλλο μπορεί να θελήσεις. Μην το παρακάνεις όμως γιατί υπάρχει σοβαρή περίπτωση να κολλήσουμε στην επιστροφή...

Και κάτι πιo mainstream όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος:

Με ξεκίνημα πάλι την Άνω Γλυφάδα υπάρχει 20λεπτη διαδρομή (μόνο να πας και πάντα ανάλογα με το ρυθμό) μέχρι τον Προφήτη Ηλία όπου η θέα είναι εξαιρετική. Να σε ενημερώσω ότι ανεβαίνουν και γιαγιάδες στη γιορτή του Προφήτη Ηλία οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία εδώ να ξέρεις!


Το θετικό σε αυτές τις διαδρομές είναι ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο δρόμο και το ξεκίνημα είναι απλή υπόθεση, όμως όσο προχωρούν γίνονται πιο απόμερες γι' αυτό καλό είναι να έχουμε πάντα παρέα.

Το σίγουρο είναι ότι στο τέλος όποιας διαδρομής κι αν ακολουθήσεις θα είσαι κουρασμένη/ος όμως σίγουρα θα βλέπεις να πράγματα πιο θετικά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείς να πας στο Balux για καφέ ξανασκέψου το, υπάρχουν και καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στη Γλυφάδα. 

Φυσικά ο καφές στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» είναι μία άλλη υπόθεση, κάτι έχω σκεφτεί...θα σου πω στο επόμενο post. 
Πιο κοντά στη θάλασσα!



PS: Αν σου άρεσε η ιδέα και θες να βάλεις λίγη περιπέτεια στη ζωή σου, μπορείς να βρεις κι άλλες διαδρομές που σε ενδιαφέρουν. Αν δεν το γνωρίζεις, υπάρχει το wikiloc όπου μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα, δες ένα παράδειγμα για τις παραπάνω διαδρομές εδώ.





6 σχόλια: